5 dingen die jij kan doen om te blijven groeien in jouw functie!

5 dingen die jij kan doen om te blijven groeien in jouw functie!

5 dingen die jij kan doen om te blijven groeien in jouw functie!

Ontwikkeling als voor de groei van het bedrijf als de loopbaan die jij als werknemer wilt bewandelen. Er zijn veel stappen die je kunt ondernemen om te zorgen dat jij (blijft) groeien in je functie. Hieronder worden verschillende voorbeelden gedeeld van acties die zouden kunnen bijdragen, misschien werkt niet alles voor jou maar begin met in ieder geval 1 actiepunt en wie weet maak jij wel een hele grote groei in jouw functie.

Stel doelen voor jezelf.

Het is belangrijk om te weten waar je naartoe wilt werken en wat je wilt bereiken. Stel jezelf SMART-doelen (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden) en houd je hier aan. Dit zal je helpen bij het vaststellen van jouw groeistrategie en het bepalen van de stappen die je moet zetten om je doelen te bereiken.

Leer nieuwe vaardigheden .

Een van de beste manieren om te groeien in je functie is door het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Dit kan door het volgen van opleidingen en cursussen, maar ook door het werken aan specifieke projecten en het uitvoeren van genomen buiten je huidige functie. Zoek manieren om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe kennis op te doen.

Netwerken, netwerken, netwerken.

Netwerken is belangrijk om te groeien in je functie. Maak connecties met collega's, supervisors en andere professionals in je branche. Deel jouw kennis en ervaringen en vraag om feedback. Door te netwerken krijg je inzicht in andere functies en kun je kansen op groei vergroten.

Voeg waarde toe!

 Zorg ervoor dat uw waarde aan het bedrijf en aan uw afdeling wordt toegevoegd. Dit kan door het aanbieden van oplossingen voor problemen, het verbeteren van processen en het uitvoeren van genomen taken. Als je waardeert, zullen ze je waarderen en zullen ze je graag helpen bij je groei. Zorg dat je kansen signaleert en deze ook oppakt.

Communiceer je ambities!

Laat je collega’s weten wat je ambities zijn en hoe je jouw doelen wilt bereiken. Vraag om feedback en ondersteuning en maak afspraken over jouw groeistrategie. Door open en eerlijke communicatie kun je beter begrijpen en samen werken aan jouw groei.

Wees proactief

Wees proactief in je werk en zoek manieren om bij te dragen aan het bedrijf. Stel vragen, neem initiatief en toon leiderschap, dit zal laten zien dat je geïnteresseerd bent.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media