5 tips om een off-day door te komen

5 tips om een off-day door te komen

5 tips om een off-day door te komen

5 tips om een off-day door te komen

Help! Ik heb een slechte dag op mijn werk…

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Of het nu komt doordat de wekker niet is afgegaan of omdat je melk hebt gemorst op je schone kleren, iedereen heeft wel eens zo een dag. Aan een off-day ontkomt niemand. Maar er zijn natuurlijk altijd manieren om een positieve wending te geven aan deze dagen!  Haal ten eerste diep adem en lees deze 5 tips door die jou helpen bij het positiever maken van je dag.

Tip 1: Eet en drink!

Goed eten en drinken is altijd belangrijk, maar het is helemaal belangrijk wanneer je een slechte dag hebt. Het is namelijk bewezen dat we van bepaalde voedingsstoffen gelukkig worden. 1 van deze voedingsstoffen zit in chocola. Dus lekker genieten van deze gelukmaker! 

Tip 2: Ga naar buiten

Maak een korte wandeling in je pauze. Het maken van wandelingen in de natuur is gekoppeld aan een betere geestelijke gezondheid. Het geluid van de vogels, de wind en de geur van de bloemen kan je lichaam meer tot rust brengen. Een wandeling maken is natuurlijk ook nog is goed voor je fysieke gesteldheid en je hebt kans dat je iemand tegenkomt waar je een kort praatje mee kan maken. Een heerlijke wandeling is dus eigenlijk een win-winsituatie voor de geestelijke en fysieke gesteldheid van je lichaam. Lekker naar buiten dus!

Tip 3: Verdeel mogelijke en lange taken in kleinere taken

Je zit achter je bureau en er ligt een berg werk voor je wat nog gedaan moet worden. Het is logisch dat je hierdoor minder zin krijgt in je werk, omdat je het gevoel hebt dat je nog heel veel moet doen. Maak daarom van elke grote taak een kleinere taak en stel een beloning voor jezelf op na afronding van elke taak. Dit kan een kleine wandeling zijn of iets lekkers te eten. Hierdoor wil je harder doorwerken en gaat je dag ook sneller.

Tip 4: NETFLIX AFTER WORK

Eindelijk thuis van je werkdag. Trek je pyjama aan, leg je telefoon weg en stel een ontspannen Netflix avondje in voor jezelf. Hersenloos vermaak is perfect op een off-day. Je hoeft hierbij even niet naar buiten of iets sociaals te doen. 

Tip 5: Lach!

Als je lacht wordt er een gelukshormoon aangemaakt. Dit gelukshormoon heet dopamine. Je krijgt hierdoor een gevoel van tevredenheid en geluk. Veel lachen zal jou dus helpen bij een off-day. Lukt het lachen niet? Loop dan even naar je gezelligste en grappigste collega en ga daar een gesprek mee aan. Begin en eindig de dag altijd met een lach!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media