Help! Ik ga solliciteren!

Help! Ik ga solliciteren!

Help! Ik ga solliciteren!

Help! Ik ga solliciteren, wat trek ik aan?!

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek gepland staan? Het aantrekken van de juiste kleding kan het verschil maken bij het binnenhalen van jouw droombaan! In dit artikel lees je welke kleding voor jouw sollicitatie het beste schikt en hoe je beste voor de dag komt op het moment suprême.

Kledingtips voor jouw sollicitatiegesprek

Het is afhankelijk van de functie waarop jij solliciteert wat passend is om aan te trekken. Over het algemeen wordt er gesteld dat het goed is om je als sollicitant iets netter te kleden dan gebruikelijk binnen de organisatie waarin je mogelijk gaat werken: je kan je immers maar beter iets té net kleden. Natuurlijk is het daarnaast ook afhankelijk of je solliciteert op een vacature in de techniek in het Westland of bijvoorbeeld solliciteert op een financiële vacature in het Westland.

Uiteraard weet je nog niet precies hoe het personeel zich kleedt binnen de organisatie waarin jij gaat solliciteren. Het kan hierbij helpen om op de website van het bedrijf te bekijken welke kledingstijl het personeel heeft dat op de website wordt getoond. Zijn er geen foto’s van personeel te vinden op de website? LinkedIn kan in dat geval ook een goede impressie geven van de kleding die er wordt gedragen.

TIP! Lees naast deze kledingtips ook onze blog hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

Als je een indruk hebt gekregen van de kleding die er wordt gedragen, kunnen de volgende tips je helpen om jouw droombaan te krijgen: 

  • Een verzorgd uiterlijk is essentieel voor je eerste impressie: denk hierbij aan verzorgd haar, verzorgde nagels en een frisse geur;
  • Ben je iemand die snel transpireert en het warm krijgt? In dat geval is het verstandig om goed ademende kleding te dragen en iets te dragen dat je niet te strak zit;
  • Draag geen hoofddeksels tenzij dit vanuit religieuze redenen is; 
  • Zorg ervoor dat de kleding die je draagt vrij is van haren en andere stof. Gebruik hiervoor een kledingborstel;
  • Als aanvulling op bovenstaande tip: zorg dat je kleding gestreken en schoon is.

Tips bij een online sollicitatie

Door corona is naast het remote werken ook online solliciteren in het leven geroepen en dus is er een grote kans dat jouw sollicitatie voor de webcam plaatsvindt. Dit kan betekenen dat jij niet fysiek in een gesprek hoeft met jouw potentiële werkgever, maar dit betekent niet dat je minder aandacht hoeft te besteden aan hoe je voor de dag komt. Integendeel, omdat er minder aandachtspunten zijn, zal het juist betekenen dat je meer focus zal moeten leggen op bijvoorbeeld je houding.

Extra sollicitatietips

  • Draag vooral waar jij je prettig in voelt: wanneer je je niet comfortabel voelt in je kleding, straal je dit ook uit;
  • Neem je een tas mee? Zorg dan dat dit een nette tas is en geen rugtas;
  • Is je sollicitatiegesprek met meerdere mensen? Neem voor iedere gesprekspartner een uitgeprinte versie van je CV mee;
  • Een notitieblok en pen kan helpen bij het noteren van dingen en geeft daarnaast de indruk dat je de sollicitatie serieus neemt.

Wanneer jij bovenstaande tips toepast op jouw sollicitatie, zal je ongetwijfeld een goede indruk maken op jouw toekomstige werkgever! 

Kun jij met deze tips niet wachten om te solliciteren en aan de slag te gaan bij jouw nieuwe baan? Bekijk al onze vacatures in het Westland!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media