Hoe krijg je ervaring na het afstuderen? 5 tips

Hoe krijg je ervaring na het afstuderen? 5 tips

Hoe krijg je ervaring na het afstuderen? 5 tips

Als je net bent afgestudeerd, kan het lastig zijn om aan een baan te komen omdat werkgevers vaak ervaring vereisen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervaring op te doen, zelfs als je nog geen baan hebt gevonden. In deze blog geven we je 5 tips om ervaring op te doen na het afstuderen.

  1. Loop stage na je afstuderen

Het volgen van een stage is een uitstekende manier om ervaring op te doen en je cv te verbeteren. Zoek een stage die past bij je interessegebied en solliciteer. Tijdens de stage kun je vaardigheden opdoen, ervaring opdoen in je vakgebied en je netwerk uitbreiden.

  1. Doe vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor de samenleving, maar het kan ook helpen om ervaring op te doen. Zoek een vrijwilligersproject dat aansluit bij je interessegebied en doe vrijwilligerswerk in je vrije tijd. Zo kun je ervaring opdoen, nieuwe vaardigheden leren en je netwerk uitbreiden.

  1. Ga aan de slag als freelancer

Freelancen kan een goede manier zijn om ervaring op te doen in je vakgebied. Zoek freelance-opdrachten in jouw interessegebied en solliciteer. Tijdens het werken als freelancer kun je vaardigheden opdoen, ervaring opdoen in verschillende projecten en je netwerk uitbreiden zonder direct aan een contract vast te zitten.

  1. Neem deel aan trainingen en cursussen

Trainingen en cursussen kunnen je helpen om nieuwe vaardigheden te leren en je cv te verbeteren. Zoek online naar trainingen en cursussen die passen bij je interessegebied en schrijf je in. Tijdens de trainingen en cursussen kun je nieuwe vaardigheden opdoen en je netwerk uitbreiden.

  1. Start je eigen project

Als je moeite hebt met het vinden van werkervaring, overweeg dan om je eigen project te starten. Zoek een project dat past bij je interessegebied en ga aan de slag. Door je eigen project te starten, kun je vaardigheden opdoen, ervaring opdoen en je netwerk uitbreiden.

Er zijn verschillende manieren om ervaring op te doen na het afstuderen. Loop stage, doe vrijwilligerswerk, ga aan de slag als freelancer, neem deel aan trainingen en cursussen of start je eigen project. Door deze tips toe te passen, kun je je cv verbeteren en je kansen op het vinden van werk vergroten. Succes!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media