Nieuwe voornemens op de werkvloer

Nieuwe voornemens op de werkvloer

Nieuwe voornemens op de werkvloer

Nieuwe voornemens op de werkvloer

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat houdt natuurlijk weer in: Nieuwe voornemens. Buiten meer gaan sporten, gezonder eten en meer tijd doorbrengen met familie, is het ook zeker belangrijk om je meer te verdiepen in goede voornemers op werkgebied. Algemeen staat wel bekend dat voornemens er zijn om te mislukken. Maar dit ga jij natuurlijk anders aanpakken dit jaar! Maar hoe ga jij dit doen? Welke motivatie heb jij daarbij nodig? Hieronder worden verschillende tips besproken:

Maar vergeet natuurlijk niet om voornemens op te stellen die wel na te leven zijn!

 1. Houd het ‘te doen’.
  Veel voornemens worden niet nagestreefd, terwijl iedereen dat van te voren al zag aankomen. Voornemens worden vaak te groot en abstract, waardoor de motivatie ver te zoeken is. Je kunt bijvoorbeeld wel meer willen gaan sporten, maar om van 0 naar 5 keer per week te gaan, is lastiger na te leven dan rustig op te bouwen. Maak een duidelijk plan voor jezelf en zorg dat jouw motivatie hoog blijft. 

 2. Intrinsieke motivatie
  Om je motivatie hoog te houden, is het belangrijk om de voordelen te bekijken. Door het inzien van de voordelen, zal het gemakkelijker zijn om de voornemens na te leven. De meeste goede voornemens houden verband met jouw privéleven. Je zult dus onbewust ook aan je privéleven moeten werken om veranderingen op werkgebied toe te passen. Zodra je gezonder wil leven en dit wil toepassen op het werk, is het ook belangrijk om in je privéleven meer op je voeding te letten. 

 3. Zoek steun bij collega’s
  Samen is altijd makkelijker dan alleen. Overleg met collega’s jouw goede voornemens of maak samen afspraken. Motivatie is makkelijker te vinden, zodra jullie gezellig samen een rondje kunnen wandelen tijdens de lunch dan wanneer je dit in je eentje moet doen. Mocht je gaan struggelen of vind je het lastig om de voornemens na te leven is het handig als een collega van jouw doelen afweet. Aanmoediging en hulp helpt altijd bij het terugvinden van motivatie.

 4. Voorbeelden van voornemens op de werkvloer
  •    Meer bewegen tijdens werk. Denk hierbij aan een rondje lopen tijdens de lunch of om vaker te gaan staan achter jouw bureau;
  •    Gezonder eten op het werk. Ga niet altijd voor de makkelijke optie en neem ’s ochtends meer tijd om jouw ‘gezonde’ lunch voor te bereiden;
  •    Vaker ‘nee’ zeggen. Zeg niet altijd makkelijk ‘ja’. Als je een taak niet kunt of wilt oppakken, omdat het te druk is of omdat het niet bij jouw functie hoort, zeg dan gewoon ‘nee’. 
  •    Stel uitstelgedrag uit! Doe al je taken op tijd en stel het niet uit. Ook al zijn het niet jouw favoriete taken, uitstellen maakt de taken niet leuker.
  •    Jezelf ontwikkelen. Denk hierbij aan het aanleren van nieuwe vaardigheden, boeken lezen, meer netwerken en laat jezelf meer zien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media