Solliciteren in de zomer?!

Solliciteren in de zomer?!

Solliciteren in de zomer?!

Solliciteren in de zomer?!

De zomer is vaak een periode waarin er vakantie gevierd wordt en de terrassen vollopen. Kortom: de chillmodus gaat aan.. Toch is ook deze periode goed om te solliciteren, dus blijf zeker niet helemaal stilzetten. In deze blog worden de voordelen van solliciteren in de zomervakantie benoemd in combinatie met het blijven genieten van de zomer:

1. Minder concurrentie

Omdat veel mensen in de chillmodus zitten tijdens de zomermaanden, is de concurrentie laag. Veel mensen nemen vrij en zullen op vakantie gaan en zullen weer verder gaan solliciteren zodra de zomervakantie voorbij is. Dus ga lekker in het zonnetje zitten en solliciteer op jouw favoriete vacature. 

2. Iedereen houdt van de zomer

Niet alleen jij wordt vrolijk van de heerlijke temperaturen en de zomeravonden. In de zomerperiode hangt er ook in het bedrijfsleven vaak een gemoedelijkere sfeer, waardoor sollicitatiegesprekken ook gemoedelijker verlopen. Tijdens de sollicitatiegesprek kun jij jouw vrolijke zomerse vibe zeker gebruiken om een goede indruk achter te laten. Succes gegarandeerd! 

3. Tijd voor reflectie

Bedrijven hebben in de zomerperiode een rustigere periode, zij kijken waar de kansen voor het bedrijf liggen en of daar nieuwe mensen bij nodig zijn. Ook voor werkzoekenden geeft de vakantie de mogelijkheid om te reflecteren en te fantaseren over de toekomst en mogelijk een carrièreswitch. Dit klinkt als een win-win situatie. 

4. Netwerken in de zon

Buiten het pakken van heerlijke terrasjes, genieten van de zon en barbecueën in de zomeravonden is het ook een goede manier om te netwerken. Door alle leuke activiteiten in de zomer kom je meer in aanraking met nieuwe mensen waar je een gesprek mee aan kunt gaan. Stel nieuwsgierige vragen, luister naar de ervaringen en geef ook aan dat je open staat voor iets anders. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je geniet van het moment!

5. Seizoensgebonden werk

Niet elk bedrijf kent een rustige periode in de zomer. Voornamelijk in het Westland kent veel bedrijf de zomer als een drukke periode. Bloemen, planten en verschillende soorten groenten en fruit moeten geoost worden in de zomer maanden. Veel tuinbouwbedrijven zijn daardoor op zoek naar nieuw en/ of extra personeel tijdens deze drukke periode. Ook andere bedrijven zijn op zoek naar personeel in de zomermaanden, denk bijvoorbeeld aan horeca, open zwembaden, en animatieteams. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media