Solliciteren zonder cv? Het kan!

Solliciteren zonder cv? Het kan!

Solliciteren zonder cv? Het kan!

Solliciteren zonder cv? Het kan met open hiring!

Vraag jij je af of het mogelijk is om bij een organisatie te solliciteren  zonder je CV? Geloof het of niet: het is mogelijk! Wellicht vraag je jezelf nu af hoe dat kan. Je hebt toch een cv nodig om aan te tonen waar je ervaring in hebt? In dit artikel leggen we jou uit hoe en waar je kan solliciteren zonder cv en waar bij deze bedrijven voornamelijk op wordt gelet.

Bedrijven waar je zonder CV kan solliciteren

Steeds meer bedrijven zijn bereid werknemers aan te nemen zonder dat daarbij een CV van pas komt. Deze organisaties zijn zogeheten ‘open hiring’ organisaties. Dit concept komt uit Amerika en is vanwege de krapte op de arbeidsmarkt overgenomen op de Europese arbeidsmarkt.

Organisaties waar Open Hiring mogelijk is, nemen mensen aan op het moment dat een functie vrijkomt binnen het bedrijf, zonder dat daarbij wordt gekeken naar het CV. En het wordt nog mooier: bij deze organisaties is het zelfs niet nodig om op sollicitatie te komen. Zij geloven namelijk in jouw vermogen om te leren. 

Solliciteren via Open Hiring

Het is dus waar dat je kan solliciteren zonder CV en binnen korte tijd aan de slag kunt met een baan. Om iets meer achtergrondinformatie te geven over het concept van Openhiring en hoe je via deze organisatie kan solliciteren zonder CV, hebben we hieronder aangegeven hoe dit te werkt gaat:

    • Om kans te maken op een baan, moet jij als kandidaat fysiek naar het bedrijf gaan om jezelf op een vacature wachtlijst te plaatsen. Het heeft dus geen zin om te bellen of te mailen. So get yourself up and get that job!
    • Er wordt vanuit de werkgever geen vragen gesteld aan de kandidaat bij de kennismaking. Dit betekent dus ook dat je geen CV hoeft mee te nemen en niets hoeft te vertellen over je persoonlijke situatie, tenzij je daar zelf behoefte aan hebt natuurlijk.
    • Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dit betekent dat je bij inschrijving een bepaalde plaats op de wachtlijst krijgt en er onder geen mogelijkheid een verandering plaatsvindt in de volgorde van de wachtlijst, bijvoorbeeld wanneer de eerstvolgende op de lijst niet meer beschikbaar is of deze persoon van de functie afziet.
    • Het doel van de werkgever is om jou te voorzien van een duurzame arbeidsrelatie en een vast contract aan te bieden. Elke werknemer wordt hetzelfde betaald als andere werknemers uit het team en uitbetaling vindt plaats vanaf dag één.
    • Het ontwikkelperspectief speelt een belangrijke rol bij Open Hiring. Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel. Je krijgt hier de mogelijkheid om jouw ideeën voor jouw carrièrepad werkelijkheid te maken met de juiste ondersteuning die wordt geboden. 

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media