Verschil intentieverklaring en werkgeversverklaring

Verschil intentieverklaring en werkgeversverklaring

Verschil intentieverklaring en werkgeversverklaring

Het verschil tussen een intentieverklaring en werkgeversverklaring

Ben je in loondienst en ga je een financiële situatie in voor de langere termijn? Dan heb je een werkgeversverklaring nodig. En als je geen vast contract hebt, heb je ook een intentieverklaring nodig. Maar wat is het precies en wat zijn de verschillen?

De werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring is een document waarmee de hypotheekverstrekker inzicht krijgt in de financiële situatie van de hypotheeknemer. Het is daarmee een belangrijk document, want hierdoor kan de hypotheekverstrekker zien of de hypotheeknemer de lening kan terugbetalen. Lees alles over de werkgeversverklaring

De intentieverklaring 

De intentieverklaring is onderdeel van de werkgeversverklaring. Met de intentieverklaring toont de werkgever aan de intentie te hebben de werknemer een vast contract te bieden. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker meer zekerheid dat je vast in dienst blijft, niet zonder werk komt te zitten en de lening kan terugbetalen. Maar de intentieverklaring is niet bindend: de werkgever zit nergens aan vast. Lees alles over de intentieverklaring

De verschillen

Je hebt een intentieverklaring alleen nodig als je geen vast contract hebt. Een werkgeversverklaring heb je altijd nodig wanneer je in loondienst bent en een financiële verplichting aangaat..

De werkgeversverklaring is dus een document waarmee je inzicht krijgt in de financiële situatie van de werknemer en de intentieverklaring is een klein gedeelte in de werkgeversverklaring waarin de werkgever aangeeft de intentie te hebben de werknemer vast in dienst te nemen. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media