Voordelen van het maken van een carrièreswitch

Voordelen van het maken van een carrièreswitch

Voordelen van het maken van een carrièreswitch

Ga jij met tegenzin naar je werk of houdt jouw beroep op met bestaan? Dan wordt het wellicht tijd voor een carrièreswitch. Van baan veranderen is vaak een lastige keus. Een carrièreswitch vraag om zelfinzicht en doorzettingsvermogen. Niet iedereen durft deze stap namelijk te nemen. Van baan wisselen is voor iedereen mogelijk en het is nooit te laat. In deze blog zetten we de voordelen van een carrièreswitch voor je op een rij.

Nieuwe kansen en prikkels
Je bent nooit uitgeleerd. Zodra je start bij een nieuwe baan, zijn er veel prikkels en veel dingen die je moet leren. Blijven ontwikkelen is een belangrijk aspect van gelukkig zijn in het werk. Door nieuwe kansen aan te pakken, groei je als persoon. Daarnaast zorgt het ook voor meer voldoening en plezier in het werk. Met een goed gevoel naar werk gaan, zorgt voor meer werkgeluk en hierdoor ben je vaak ook gemotiveerder.

Meer mogelijkheden voor persoonlijke groei
Op het moment dat je het gevoel hebt dat je ‘stilstaat’ als persoon, en niks meer leert, dan is het ook een goed moment om een carrièreswitch te maken. Dat gevoel is alles behalve ‘part of the job’. Het is dan ook tijd voor een wake-up call om te switchen en naar een baan te zoeken die wel jouw persoonlijke groei stimuleert.

Ambities waarmaken
Een goed salaris of een vast contract kan uiteraard een drijfveer zijn om je huidige baan te behouden. Maar wat is nu belangrijker? Een goed salaris of met plezier naar je werk gaan? Veel mensen blijven voor het goede salaris bij hun huidige baan. Heb je altijd al gedroomd van een bepaalde baan, maar vind je het makkelijk om bij je huidige baan te blijven? Maak alsnog je ambities waar! Kom uit je comfortzone en doe wat je leuk vindt. Hier liggen vaak ook je talenten.

Meer connecties, meer succes
Over de juiste connecties beschikken is vrijwel altijd handig. Een groot netwerk biedt namelijk meer kansen. Als je er voor kiest om een carrièreswitch te maken, ontmoet je ook een hoop nieuwe mensen. Misschien kunnen deze mensen jou in de toekomst ook wel verder helpen.

Ben je er nu van overtuigd om toch die carrièreswitch te maken? Denk dan van tevoren goed na over hoe je het gaat aanpakken. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe opleiding volgen of op training? Bespreek dit ook met mensen uit je omgeving.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media