5 Signalen dat jij toe bent aan een nieuwe uitdaging

5 Signalen dat jij toe bent aan een nieuwe uitdaging

5 Signalen dat jij toe bent aan een nieuwe uitdaging

Iedereen heeft wel eens een ‘off day’, waarin je merkt dat je niet zo productief bent op je werk. Maar wat als je merkt dat je het werk echt met tegenzin doet? In hoeverre dit je productiviteit beïnvloed is verschillend per persoon, maar soms kan dit betekenen dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. 

Het duurt vaak even voor mensen toegeven dat ze toe zijn aan een andere baan. Een carrièreswitch is nou eenmaal een grote stap. In sommige gevallen is een verandering van een baan echter nodig om weer plezier te krijgen in het werk. Hieronder vind je een aantal signalen die kunnen aangeven dat het toch echt tijd is voor een nieuwe baan.

Signaal 1: Uitdaging te kort

Elke dag begin je met tegenzin de ochtend, je hebt geen zin in je werk, je voelt je energieloos, de uren worden geteld en je prestaties gaan achteruit. Dit is zeker een signaal om na te denken of het werk dat je op dit moment doet nog wel zo leuk is en of je het nog ziet als een uitdaging. De meeste mensen hebben dagelijks een bepaalde uitdaging nodig in wat hij of zij doet. In hoe groot deze uitdaging dient te zijn verschilt per persoon. 

Signaal 2: Sociale media gebruik in overmaat

Het is echt niet erg om even je privémail te checken of even je sociale media bij te werken tijdens werk. Maar als dit echt zorgt voor verminderen en verschuiving van werktaken is dit dan een signaal van vluchtgedrag? Staat werk dan nog wel op plek 1 op dat moment of vind je sociale media belangrijker? Social media is een makkelijke en veel ingezette afleiding wanneer je niet je volledige aandacht erbij kunt (of wil) houden.

Signaal 3: Oververmoeidheid

Begin jij je ochtend inderdaad zwaar en ben je energieloos? Dit kan natuurlijk een keer voorkomen. Alleen mag dit uiteraard niet je werkprestaties beïnvloeden op langere termijn. Kun je je nog wel concentreren op je taken? Het is belangrijk dat je je hoofd nog wel bij jouw werk kan houden. Oververmoeidheid is een veel voorkomend probleem bij werknemers die niet meer goed op hun plek zitten binnen het bedrijf.

Signaal 4: Lichamelijke klachten

Ook kunnen fysieke klachten een rol spelen als signaal, zoals bijvoorbeeld misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn of nek- en rugklachten. Dit kunnen ook signalen zijn van oververmoeidheid. Het is in deze situatie handig om een (bedrijfs-) arts in te schakelen en op tijd een stapje terug te nemen.

Signaal 5: Het vermijden van sociale contacten. 

Werk moet natuurlijk ook gezellig blijven. Een lolletje met jouw collega’s/ team is zeker niet overbodig. Als je merkt dat je minder collegiaal bent in je werkomgeving en dat je geen zin meer hebt in een vrijdagmiddagborrel is het belangrijk om even na de denken wat hiervan de oorzaak is. Want vind je je collega’s minder leuk of ligt het probleem dieper en heeft het met je werk in het algemeen te maken?

Dipje?

Herken jij één van deze signalen? Denk dan eens goed na of dit een tijdelijke dip is die kan overwaaien of dat er sprake is van een langdurige dip. Zorg ervoor dat je alert bent als deze signalen blijven aanhouden en neem op tijd stappen als deze signalen vaker voorkomen. 

Herken jij deze signalen en ben jij op zoek naar een nieuwe baan?
Neem snel een kijkje bij onze vacatures.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media