7 tips die ervoor zorgen dat jij een goede teamspeler wordt

7 tips die ervoor zorgen dat jij een goede teamspeler wordt

7 tips die ervoor zorgen dat jij een goede teamspeler wordt

In veel verschillende banen is het erg belangrijk om goed samen te kunnen werken. Om zelf goed te kunnen werken is het ook belangrijk om anderen te helpen in hun werk. Vooral in Coronatijd is het van belang om goed samen te kunnen werken terwijl je thuis werkt. Het zijn van een goede teamspeler zorgt voor meer vertrouwen van jouw collega’s. Het zorgt immers ook voor meer creativiteit. Maar hoe werk je goed samen met anderen? Wij geven hieronder 7 tips.

Haal je deadlines

Zorg ervoor dat jouw collega’s je vertrouwen door het te bewijzen. Lever je werk goed en op tijd aan en zorg dat je alle deadlines haalt. Het belangrijkste voor een goede samenwerking is vertrouwen. Je moet immers op elkaar kunnen bouwen om goede resultaten te leveren.

Sta open voor ideeën

Stel je open voor feedback van collega’s en kijken welke nieuwe ideeën je uit hun feedback kunt halen. Het is belangrijk om open te staan voor verschillende ideeën en perspectieven van anderen voor een goede samenwerking. De beste samenwerking bestaat uit het vragen van suggesties voor het verbeteren van jouw volgende project na het afronden van de vorige. 

Waardeer de verschillende werkstijlen

Het is een uitdaging om samen te werken met verschillende persoonlijkheden. Ieder individu heeft een andere favoriete werkstijl. Het is dus belangrijk om hier duidelijk over te communiceren en een balans te creëren. De samenwerking zal hierdoor beter lopen. Daarnaast voorkom je onnodige conflicten met collega’s en zal het gehele team efficiënter te werk gaan. 

Pas je aan

Tijdens het proces zullen er zeker dingen falen, niet alles zal een succes zijn. Toch leer je ook van fouten maken. De volgende keer dat je een soortgelijk probleem tegenkomt zal je er verstandiger mee omgaan.

Vermijd een vervelende werkomgeving

Zorg dat je geen deel uitmaakt van kantoorpolitiek, dit kan zorgen voor een vervelende werkomgeving. Zorg ervoor dat je collega’s altijd met respect behandelt. Los een probleem altijd rechtstreeks op voordat je andere collega’s of afdelingen erbij haalt.

Focus op het doel

De basis van een goede samenwerking is dat iedereen bereid is om de belangen van het team boven de belangen van zichzelf te stellen. Het heeft geen zin om je volledig te focussen op jouw eigen gedeelte als het eindresultaat niet geslaagd is. Ook al wil je jezelf altijd onderscheiden als top werknemer is het toch belangrijk om je te concentreren op het grote geheel als je gezamenlijk aan een groepsproject werkt. 

Vier de successen

Om relaties met jouw collega’s te onderhouden is het belangrijk om successen samen te vieren. Vier de resultaten die je als team gezamenlijk behaald hebt. Dit zorgt voor een goede band en uiteindelijk voor een nieuwe goede samenwerking voor het volgende project.

Hoe zorg jij voor een goede samenwerking binnen jouw team?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media