De voordelen van doorwerken in de zomermaanden.

De voordelen van doorwerken in de zomermaanden.

De voordelen van doorwerken in de zomermaanden.

Minder file op de weg 

Die eindeloze files elke ochtend zijn natuurlijk geen pretje. Gelukkig is het in de zomer een stuk rustiger op de weg. Dit zorgt ervoor dat jij benzine bespaard en een kwartiertje langer kan slapen! 

Vakanties zijn een stuk goedkoper 

Vakanties in het hoofdseizoen zijn soms wel drie keer zo duur dan in het laagseizoen. Daarnaast is het een stuk rustiger in het laagseizoen. Als jij massa’s toeristen en lange wachtrijen wil vermijden en een hoop geld wil besparen kan het een goed idee zijn om eens in juni of september op vakantie te gaan. 

Productiviteit neemt toe 

In de zomer zijn er vaak minder collega’s aanwezig op werk. Dit lijkt in eerste instantie ongezellig, maar dit kan voordelig uitpakken. Naast dat er minder mensen op je letten houdt je door minder afleiding meer tijd over om te focussen op werk. Dit verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat jij je werk nog beter kan uitvoeren.  

Meer energie

Het is een stuk eerder licht en mensen krijgen meer vitamine D binnen in de zomermaanden. Dit zorgt voor een energiek gevoel. Daarnaast kom je ook nog eens veel makkelijker je bed uit in de ochtend wanneer het al licht is. Woon je dicht bij je werk? Probeer eens te wandelen of op de fiets naar werk te gaan met lekker weer. Dit verhoogt je energieniveau nog meer! 

Goed imago

Ruzies om wie er vakantie krijgt, voorrang van werknemers met kinderen en stress door te weinig aanwezig personeel. Allemaal veel komende kwesties rond de zomerperiode. Voor wie een goede indruk wil maken, kan een keer een zomer doorwerken om later in het jaar met vakantie te gaan een goede manier zijn. 

De baas is ook op vakantie 

Iemand die op je vingers meekijkt of alles na wil kijken kan heel fijn zijn. Maar wat vrijheid om je eigen capaciteiten te laten zien is natuurlijk ook fijn en biedt nieuwe kansen. Wanneer jouw baas eens lekker op vakantie gaat voor jou een kans om te bewijzen hoe goed je functioneert zonder hem of haar. 

Een laatste advies

Vergeet natuurlijk niet te genieten van het lekkere weer. Haal het uiterste uit je vrije weekenden en geniet van het zonnetje, steek de BBQ eens aan of maak een tochtje naar het strand. De zomer kan zorgen voor een opgeladen en vrolijk gevoel, dit moet je zeker niet links laten liggen. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media