Deze goede voornemens helpen jou aan een nieuwe baan.

Deze goede voornemens helpen jou aan een nieuwe baan.

Deze goede voornemens helpen jou aan een nieuwe baan.

De meeste mensen beginnen pas met goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar, om deze vervolgens snel weer te vergeten en door te gaan met oude patronen. Gelukkig kunnen goede voornemens altijd van pas komen en als je deze goede voornemens concreet weet te maken, zijn ze ook nog eens een stuk beter vol te houden. 

Als jouw goede voornemen is dat je wilt starten met een nieuwe baan, is het soms moeilijk om hier een begin aan te maken. Waar ga ik solliciteren? Is mijn CV wel up-to-date? Waar moet ik beginnen met zoeken? Zo zijn er nog veel meer vragen die komen kijken bij het vinden van een nieuwe baan. Dus waar begin je? 

Goede voornemens werken het beste als je ze in kleine stappen uitvoert. Dus ben jij opzoek naar een nieuwe baan? Kijk dan eens naar deze goede voornemens die jij stap voor stap kan uitvoeren. 

Ga opzoek naar iemand die ook werkzoekende is

Er zijn veel meer mensen opzoek naar een nieuwe baan dan je denkt. Ga opzoek naar iemand die ook opzoek is naar een nieuwe uitdaging. Zo kun je elkaar helpen bij het in orde maken van je CV, schrijven van motivatiebrieven en elkaar inspireren bij het vinden van een nieuwe job. 

Maak jouw CV in orde 

Het is algemeen bekend dat een eerste indruk heel veel impact maakt. Bij solliciteren is dat dan ook het geval. Het visitekaartje wat jouw mogelijk toekomstige werkgever krijgt te zien is jouw CV. Zorg dat jouw CV helemaal up to date is. Alle mogelijk interessante activiteiten en werkervaring staan hier natuurlijk in, maar je kan met nog veel creativiteit loslaten in jouw CV. Online zijn ontelbare tips en formats te vinden die jouw CV nog beter laten overkomen. Ga er is een middagje mee aan de slag en maak nog meer kans op die baan die jij zo graag wilt. 

Ga opzoek naar wat je echt interesseert 

Wanneer je al jaren in één branche gewerkt is het makkelijk om hierna weer opzoek gegaan in dezelfde sector. Dit kan natuurlijk precies aansluiten bij wat jij leuk vind, maar het is ook leuk om is verder te kijken naar andere sectoren. Heb je niet de geschikte papieren? Veel bedrijven bieden tegenwoordig intern opleidingen aan waardoor jij uiteindelijk gewoon aan de slag kan bij een nieuwe branche. 

Bouw een netwerk op

Tegenwoordig is het hebben van een online netwerk heel handig. Wanneer jij opzoek bent naar een nieuwe job kunnen jouw online volgers jou helpen bij deze zoektocht. Via flatforms zoals LinkedIn wordt het orienteren op een nieuwe baan je steeds makkelijker gemaakt. Maar waar begin je bij het opbouwen van een netwerk? Zorg dat jouw profiel up-to-date is en dat al jouw relevante opleidings- en werkervaring op jouw profiel staat. Daarna is het een kwestie van mensen uit jouw omgeving en mensen vanuit school of werkgebied toe te voegen. Schroom je niet om mensen met een interessant werkprofiel die jij niet persoonlijk kent een verzoek te stuen. Deze mensen kunnen uiteindelijk van groot belang zijn in jouw zoektocht. 

Oefen het sollicitatieproces

Eerst heel het internet en de krant af spitten tot je iets gevonden hebt wat je leuk vind? Dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Wanneer jij dan solliciteert op deze mogelijke droombaan moet je er wel voor zorgen dat je er helemaal klaar voor bent. Veel solliciteren om dit proces te oefenen is hierbij geen slecht idee. Bouw de nodige ervaring op zodat jij weet wat je kan verwachten. Zo ben je uiteindelijk helemaal klaar voor die sollicitatie bij jouw droombaan. 

Een laatste advies 

Natuurlijk kan het vinden van jouw nieuwe baan een hele uitdaging zijn. Stel niet te hoge doelen voor jezelf. Geef jezelf de tijd om iets te vinden wat goed aansluit bij wat jij jezelf in de toekomst ziet doen. Natuurlijk is werkloos zijn of je baan verliezen ingrijpend en tegen je wil thuis zitten kan heel zwaar zijn. Probeer in jouw zoektocht naar een nieuwe baan het beste uit jezelf te halen. Ga opzoek naar tijdelijk vrijwilligerswerk, oefen met het schrijven met sollicitatiebrieven en probeer een ritme in je dag te houden. 

Uiteindelijk kunnen deze kleine stapjes jouw misschien wel aan een nieuwe baan helpen.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media