Het belang van sociaal contact op de werkvloer.

Het belang van sociaal contact op de werkvloer.

Het belang van sociaal contact op de werkvloer.

Het aantal uren dat jij in de week doorbrengt met collega’s is gemiddeld meer dan de tijd die jij met je vrienden om familie doorbrengt. Het is daarom ook logisch dat het fijner werkt als je een goede band met elkaar hebt. Wanneer binnen jouw organisatie ook nog eens in teamverband wordt gewerkt, is het vanzelfsprekend dat je automatisch buiten een professionele relatie ook een persoonlijke relatie opbouwt. Gelukkig brengt dit creëren en onderhouden van positieve persoonlijke relaties op de werkvloer veel voordelen met zich mee. 

Wil je privé en werk gescheiden houden. 

Natuurlijk is het niet erg om een juiste balans te vinden tussen privé en werk maar tijdens werktijd kan het beter leren kennen van jouw collega’s jou toch echt voordelen opleveren. Wees dus niet bang om een beetje van jezelf te laten zien maar houdt het professioneel genoeg en bewaar een goede balans. 

Motivatie neemt toe. 

Samenwerken met collega’s waar je een goede klik mee hebt brengt motivatie met zich mee. Samen kunnen jullie naar een doel toe werken en elkaar steunen wanneer er problemen zijn. Het aannemen van kritiek gaat ook een stuk makkelijker wanneer je iemand vertrouwd. Zo krijg je meer kansen om goede feedback te ontvangen en je eigen prestaties te verbeteren. 

Het biedt kansen. 

Alleen goed presteren is niet altijd genoeg om een salarisverhoging of een gewenste promotie. Het is ook belangrijk dat je goed in het team past en dat het je gegund wordt. Wanneer jouw collega’s jou een gewenste promotie gunnen en jou steunen biedt dit meer kansen om dit daadwerkelijk te behalen. 

Tot slot. 

Wees dus niet bang om te werken aan de relatie met je collega’s het kan voor beiden van groot belang zijn.  


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media