Op deze manier optimaliseer jij jouw werkprestaties.

Op deze manier optimaliseer jij jouw werkprestaties.

Op deze manier optimaliseer jij jouw werkprestaties.

Het verhogen van werkprestatie is niet alleen voordelig voor de organisatie, maar ook voor de werknemer zelf. De positieve relatie tussen welzijn van de werknemer en werkprestatie blijkt beiden kanten op te werken. 

Het verhogen van werkprestaties kan worden bereikt door een combinatie van verschillende factoren: Genoeg energie hebben, goede focus, motivatie en het managen van stress. Een aantal eenvoudig uitvoerbare tactieken helpen bij het verhogen van de deze werkprestaties. 

Vermijdt afleiding 

Multifunctioneel bezig zijn, lijkt heel efficiënt maar het brengt ook zeker nadelen met zich mee. Onze hersenen functioneren het beste wanneer we focussen op één enkele taak. Probeer daarom taak voor taak af te vinken en niet tussen als je taken in mailtjes te beantwoorden of telefoontjes te plegen. Plan hier elk uur bijvoorbeeld 10 minuten voor in.

Creëer een doel 

Je presteert als medewerker beter als je gefocust bent op het leveren van resultaten die zorgen voor het halen van een concreet doel. 

Het vormgeven van een duidelijke functieomschrijving is minstens net zo belangrijk als het “waarom” gedeelte van het doel. Maak dus een concreet doel en bedenk je goed waarom jij dit doel wilt behalen. 

Mocht je zelf geen concrete dag/week doelen kunnen samenstellen, vraag een leidinggevende om hulp. Buiten dat jouw doelen duidelijk worden, laat het jouw motivatie zien om doelen te willen behalen. 

Neem voldoende rust 

Het nemen van voldoende rustmomenten, zoals vrije dagen en vakantie is cruciaal. Zonder deze rusttijd nemen stress- en burn-out klachten toe en daalt de  productiviteit. Plan tijd buiten werk in om nieuwe energie op te doen en een gezond evenwicht tussen privé en werktijd te creëren. 

Flexibele werktijden 

Onderzoek laat zien dat flexibele werktijden hanteren, het functioneren van de werknemer verhoogd. Werk jij liever s ’avonds en past dit in jouw huidige functie? Maak het bespreekbaar met de leidinggevende. 

Sporten 

Een sportief leven gaat samen met ontzettend veel voordelen. Op sportdagen blijken werknemers veel effectiever te werk te gaan, zich beter in hun vel te voelen en gelukkiger te zijn. Ga dus eens sporten voor het werk of ga op de fiets naar werk. 

Tot slot 

Werkprestatie verhogen kan dus op veel verschillende manieren, een goede levensstijl staat hier bij voorop. Focus eerst op de gezondheid van jezelf en focus hierna op je werkdoelen. Met een goede dosis motivatie en concrete doelen kom jij dan heel ver. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media