Overweeg je in de zorg te werken? Dit moet jij erover weten

Overweeg je in de zorg te werken? Dit moet jij erover weten

Overweeg je in de zorg te werken? Dit moet jij erover weten

Wil jij graag werken in de zorg? Dan hoeft het vinden van een nieuwe baan niet moeilijk te zijn. Het UWV geeft aan dat er een groot tekort in personeel in de zorg is. Vooral vacatures voor verzorgend en verplegend personeel zijn moeilijk te vervullen. Zowel op hbo- als mbo-niveau zijn er veel vacatures die nog vervuld moeten worden. Omdat in de zorg werken niet altijd positief in het nieuws komt, geven wij een aantal redenen waarom werken in de zorg heel bijzonder werk is.  

Er is genoeg werk.

Er is altijd genoeg werk in de zorg in bijna elke categorie, je hoeft je dus geen zorgen te maken of jij werk kan vinden. 

Onregelmatige diensten brengen ook voordelen met zich mee.

Werken in de zorg biedt enorme opties aan mogelijke werktijden. Functioneer jij beter s ’avonds dan zijn avonddiensten misschien wel iets voor jou. Dit geeft jou genoeg tijd om lekker uit te slapen en overdag naar de kapper of sportschool te gaan. Werk jij liever van negen tot vijf of onregelmatige werktijden, dit is in de zorg allemaal mogelijk. 

Je zet je in voor anderen.

Werken in de zorg draagt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Jij bent het luisterend oor, de helpende hand en biedt de patiënt zorg en advies. Jouw werk kan een grote invloed hebben op iemands leven. 

De dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt.

Werken in de zorg kan zowel fysiek als lichamelijk zwaar zijn. Uiteindelijk zijn het de patiënten waar het om draait, die jij verzorgt, helpt de herstellen en een luisterend oor biedt. De dankbaarheid die jij dan ook krijgt van deze mensen is van onschatbare waarde. De glimlach op hun gezicht daar doe jij het voor.  

Geen dag is hetzelfde. 

In de zorg werken brengt vaak met zich mee dat geen werkdag hetzelfde is. Je komt mensen tegen met bijzondere verhalen die zij met liefde met jou delen.  

Het is een roeping 

Veel mensen uit het werkveld geven aan dat in de zorg werken voor hun echt een roeping is. Het geeft de kans om mensen te verzorgen zoals je zelf ook verzorgd zou willen worden. Daarnaast kan werken in de zorg een groot gevoel van voldoening met zich meebrengen. 

Tot slot 

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan in de zorg werken. Het zijn vaak lange werkdagen en het startsalaris ligt niet altijd hoog. Werken in de zorg is dan ook niet voor iedereen weggelegd, maar als jij uit het juiste hout gesneden bent en deze voordelen spreken jou aan dan is het zeker de moeite waard om te solliciteren voor een baan in de zorg. Neem een kijkje bij onze vacatures en wie weet zit er een zorgvacature bij voor jou. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media