AMIGRA Grasses & more | Honselersdijk | 0174-642266

https://amigra.nl/

Waarom werken bij AMIGRA Grasses & more

Erik van der Voort en Edwin van der Knaap werken al zo’n 25 jaar in de grassen. Op 1 januari 2012 zijn ze samen AMIGRA gestart; een samenstelling van AMI (Frans voor vriend) en GRA (grassen). Erik en Edwin zijn meer dan vrienden van de grassenfamilie; ze zijn verslaafd aan gras. 

AMIGRA is gevestigd in Honselersdijk en gespecialiseerd in de opkweek en verkoop van siergrassen & buitenvarens. “Ons seizoen loopt van februari tot november en zeker in april en mei is het knallen, maar aan het eind van het seizoen zijn we zo trots dat het weer gelukt is met elkaar,” vertelt Erik. “We zijn internationaal goed bekend bij tuincentra en andere klanten, maar toch redelijk anoniem binnen het Westland. Dat is ook onderdeel van ons succes en typerend voor wie we zijn. We zijn succesvol en groeien, zonder onze nuchterheid te verliezen. We zijn super trots op wat we doen, maar bescheiden. 

Omdat het bedrijf groeit is er ruimte voor uitbreiding. Daarbij kijken Edwin en ik echt naar de persoon. Er moet een goede klik zijn en je moet in het team passen. De functie vormen wij dan naar de kwaliteiten en ambities van de persoon. Je bepaalt bij ons dus eigenlijk je eigen loopbaan.”

Werkzaamheden zo divers als de seizoenen
Soms lijkt het gras groener bij de buren, maar niet bij AMIGRA. De werkzaamheden zijn net zo divers als de seizoenen. Maar naast hard werken wordt er ook goed plezier gemaakt. “We hebben een actieve personeelsvereniging, doen aan uitjes, soms zelfs naar het buitenland, we hebben een eigen bar en houden een paar keer per jaar een  ‘Chinese Friday’. Binnenkort houden we ook een familiedag.” Het enige wat echt niet kan is het hebben van hooikoorts. Verder moet je er rekening mee houden dat de werkomgeving wordt aangepast aan de buitentemperatuur en dus per seizoen verschilt. Hier krijg je uiteraard passende kleding voor. 

Medewerker aan het woord

Leendert
Medewerker bij Amigra

“Ik werk hier nu een kleine drie jaar. Geen groene vingers van oorsprong, maar in de agrarische sector gerold en al doende geleerd. Mijn werkzaamheden bij AMIGRA zijn ontzettend divers. Geen dag is hetzelfde. Het is zo veelzijdig dat ik iedere dag bij blijf leren. Globaal start ik in de ochtend op in de schuur waar de orders worden klaargemaakt en ik het werk verdeel over de medewerkers. Richting de middag gaan we oppotten en andere (productie) werkzaamheden doen of los je een storing op van ons geautomatiseerde systeem. Daarom is het wel handig als je een beetje gevoel hebt voor techniek. Het is handig als je weet hoe je iets uit elkaar en in elkaar zet, voor als er een storing is. Verder krijg je bij AMIGRA veel verantwoordelijkheden en dat maakt het ook uitdagend. De collega’s zijn leuk en is de teamspirit goed. Het is druk hier, maar je doet het wel met z’n allen. Mijn nieuwe collega moet ook zeker een ‘mensen mens’ zijn, sociaal. Als je wat Engels spreekt is dat ook handig in verband met Poolse collega’s.”