Bonito Plant | Groeneweg 20 | 2691 MP 's-Gravenzande | 0174-625019

https://www.bonitoplant.nl/nl

Waarom werken bij Bonito Plant

Hoe het begon

Het bedrijf is van oudsher een ondernemend en innovatief familiebedrijf en kent een historie van bijna 90 jaar. De basis is gelegd door Jaap Boon senior en in 1970 hebben zijn zonen Jaap en Joop de kwekerij aan de Groeneweg overgenomen onder de naam: "Gebr. Boon".  Na het overlijden van Joop in 1995, heeft Jaap het bedrijf voortgezet. In 2003 werd op kleine schaal begonnen met de Phalaenopsis teelt en vijf jaar later is het bedrijf uitgebreid, vernieuwd en volledig ingericht op de teelt van Phalaenopsis. In 2008 gaf Jaap het stokje door aan zijn schoonzonen. De leiding van het bedrijf is sindsdien in handen van Ron Wachtmeester en Martin van Wingerden. Jaap Boon treedt op als adviseur bij alles wat met het kwekersvak te maken heeft.

Kwalificaties

Bonito Plant voldoet aan strenge eisen. Zo is ze MPS-A, MPS-Socially Qualified (SQ) en MPS-ProductProof (PP) gecertificeerd. Met de kwalificatie MPS-A wordt aangetoond in te spelen op milieu- en overheidseisen, waarbij de “A” staat voor de meest milieubewuste teelt. MPS-SQ omvat eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden. MPS-PP is een productzekerheid dat aantoont dat bepaalde (schadelijke) werkzame stoffen ontbreken in onze teelt.

Functiegroepen

Bonito Plant (handelsnaam van Gebr. Boon Potplanten B.V.) is een professionele en moderne Phalaenopsis kwekerij met een teeltoppervlakte van 42.000 m2. Het bedrijf is gevestigd te ’s- Gravenzande in de Gemeente Westland. In deze moderne kwekerij, ingericht met de allernieuwste technieken, wordt een hoogwaardige kwaliteit Phalaenopsis geteeld in een Ø12 cm pot.