Artechno | De Lier

Waarom werken bij Artechno

Artechno Growsystems b.v. is een ingenieursbureau dat zich dagelijks bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van technische teeltoplossingen voor klanten over de hele wereld. In de afgelopen jaren heeft de tuinbouwtechniek een enorme ontwikkeling doorgemaakt en Artechno staat daar middenin. Zo specialiseerde het bedrijf zich de afgelopen 10 jaar in Deep float hydroponics, het telen van verschillende soorten gewassen op water. Artechno heeft met succes meerdere systemen gebouwd voor diverse internationale klanten. Inmiddels legt het bedrijf zich ook toe op andere grote ontwikkelingen in de tuinbouw.

Vertical farming 
Zo’n grote ontwikkeling in de internationale tuinbouw is het concept van Indoorfarming, vertical farming, city farming en daglichtloos telen. Daarmee wordt het mogelijk om op allerlei (onverwachte) plaatsen ter wereld, producten te telen. Belangrijk om de alsmaar groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden. Techniek speelt in deze teelt een belangrijke rol en Artechno loopt hierin voorop. Het mooie is dat in vertical farming alle technieken samenkomen waar Artechno al ervaring mee heeft: automatisering, watertechniek, lichttechniek, optimale klimaatbeheersing... En niet te vergeten, de knowhow om deze teelt ook daadwerkelijk rendabel te maken. De diversiteit van onze producten brengt een enorme dynamiek met zich mee. Software, robotisering en agronomie vormen de kern van onze producten. 

Uitdagingen
En die ontwikkeling staat niet stil! Ambitieuze en nieuwsgierige technici vinden bij ons dan ook volop uitdaging. Artechno heeft een team van gepassioneerde mensen in dienst, die zich inzetten om technieken te ontwikkelen, verbeteren en te integreren in bestaande bedrijfsvoering. Daarbij staat efficiëntie centraal: door slim ontwerpen kostenbesparend werken, zonder daarbij de focus te verliezen op wat het beste is voor de plant en de omgeving. Artechno is een veelzijdig en dynamisch bedrijf met oog heeft voor mens, natuur en techniek. Deze combinatie maakt het dan ook mogelijk om met een team van mensen met dezelfde filosofie mooie producten te ontwikkelen. Producten die kwaliteit uitstralen en economisch zeer interessant zijn voor onze klanten.

Democenter
Om duidelijk te maken wat Artechno te bieden heeft, hebben wij in De Lier een hightech democenter gebouwd. Hier ontvangen wij klanten van overal in de wereld om hen wegwijs te maken in de mogelijkheden die er zijn. In het democenter doen wij voor onze klanten proeven met gewassen, en wij doen onderzoek voor derden met onder andere substraat en plantmateriaal. Argonomie, het creëren van de optimale omstandigheden voor een plant om te kunnen groeien, staat hierbij centraal. Het is volgens ons de sleutel naar de toekomst van de teeltsystemen. Hier kunnen klanten ook kennismaken met de Automated Vertical Farm of zoals wij het noemen de AVF+ Compact . Het systeem waarin wij al onze expertise in het engineeren en realiseren van projecten in de tuinbouw hebben gecombineerd. Ook is er aandacht voor de deepfloat techniek en verticalfarming voor onderzoek, onze zogenaamde AVF+ Junior. Kortom: een compleet overzicht van wat wij kunnen bieden en waar we mee bezig zijn.

Passie en inspiratie
Werken in deze enerverende en uitdagende wereld vraagt om mensen met passie voor techniek, commercie en de wil om de wereld een klein stukje beter te maken. Omdat wij ons bezig houden met het hele proces van design, engineering en realisatie, hebben wij ook behoefte aan een breed scala van mensen. Denkers en doeners. Van mbo tot universiteit. Spreekt werken in een inspirerende omgeving aan teeltoplossingen voor de toekomst jou aan? Neem dan gerust contact met ons op!

Werken bij Artechno Growsystems in De Lier, dat is werken in de voorhoede van de agrotechniek. Met een jong team van gepassioneerde mensen, met oog voor mensen, milieu en techniek.