Flower XL | Zijdijk 7 a | 2691PG s-Gravenzande | 06-13783451

www.flowerxl.nl

Over ons
Kwekerij Flower XL in Holland, met als eigenaren Richard en Louise van der Ven, kweekt sinds 1995 de exlusieve snijbloem Lisianthus. Flower XL is gevestigd in 's-Gravenzande (vlakbij Rotterdam) en heeft daardoor een zeer goede ligging qua infrastructuur: luchthaven, treinstation en de haven bevinden zich  onder handbereik. Onze kwekerij heeft zich gespecialiseerd in de soorten Colorado Deep Purple; een mooie paarse kleur; die in kwekersjargon "blauw" wordt genoemd, Falda Salmon en Falda Apricot; mooie exclusieve soorten met een kartelrandje en verder Vulcan White; zoals de naam al verraad; een mooie witte variant. Lisianthus is een authentieke, natuurlijke bloem met een goede houdbaarheid die te gebruiken is in diverse bloemdecoraties van bruidswerk tot rouwgelegenheden en van leuke cadeau-arrangementen tot monobossen.

Flower XL heeft bewust gekozen voor het duurzaam en eerlijk opkweken van haar lisianthussen. Wij zijn dan ook in het bezit van MPS A. MPS A biedt de afnemers en de consument de zekerheid dat de houder hiervan voldoet aan de strengste eisen op het gebied van milieu. De A-certificering is het hoogst haalbare zie www.my-mps.com.

Voorts kunnen wij vol trots melden dat sinds juli 2013 Flower XL beschikt over het duurzaamheidskeurmerk: Fair Flowers Fair Plants zie www.fairflowersfairplants.com Het duurzaamheidskeurmerk “Fair Flowers Fair Plants” geeft de afnemer en de consument de zekerheid dat de gekochte lisianthussen zijn opgekweekt op een wijze die het milieu minimaal belast op een bedrijf met goede sociale omstandigheden

Sinds juli 2014 beschikken wij tevens over het Keurmerk MPS SQ; dit houdt in dat onze produkten onder goede arbeidsomstandigheden worden gekweekt.. Onlangs, 1 augustus 2015, zijn wij in het bezit gekomen van het Keurmerk MPS GAP; dit certificaat is belangrijk bij handel met de retail. (onze produkten zijn traceerbaar tot op ons bedrijf, zelfs vanaf dat de bloem nog een klein stekje is)

Aangezien digitaal nauwelijks monobossen direct vers van de kweker voor de consument worden aangeboden, wil Flower XL deze gelegenheid bieden d.m.v.onze Lisianthus-webwinkel!