Hotel Amerika | Hoek van Holland | +31 (0)174 388 145

Waarom werken bij Hotel Amerika

Hotel Amerika is al sinds 1902 een icoon in Hoek van Holland en omstreken. De historie spreekt nog altijd tot de verbeelding. Het hotel kwam in het begin van de vorige eeuw in het nieuws toen het fungeerde als drenkelingenopvang. Jarenlang stond het hotel bekend als discotheek met een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de omgeving. Daarna werd het weer een hotel. Maar pas sinds de grote verbouwing van 2019 heeft Hotel Amerika de allure van toen weer terug. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Hier geniet u dag en nacht, met de charme van toen en het comfort van nu. Om te overnachten, borrelen, dineren en vergaderen. Kom langs en ervaar Hotel Amerika!

De geschiedenis van Hotel Amerika gaat terug naar 1902. Als snel krijgt het hotel landelijke bekendheid: vijf jaar later vergaat de SS Berlin voor de kust van Hoek van Holland met 128 slachtoffers. Namens het koningshuis komt Prins Hendrik een kijkje nemen in Hotel Amerika dat als noodhospitaal is ingericht. Huisarts Salomon Diamant van Hoek van Holland krijgt zelfs een hoge Duitse onderscheiding voor zijn inzet voor de overlevenden.

In de oorlogsjaren nemen Duitse militairen hun intrek in Hotel Amerika. Een bombardement verwoest 22 huizen in de omgeving, maar het hotel blijft overeind staan. Na de oorlog wordt het hotel een plek voor vertier. Eerst als bioscoop, daarna als discotheek. Vanuit de wijde omgeving van Hoek van Holland komt iedereen naar de beroemde discotheek Hotel Amerika - toen nog geschreven met een c. Waar elders de horeca deuren om 1 uur sluiten, heeft de discotheek als enige een sluitingstijd van 4 uur ‘s nachts.
Maar ook aan deze beruchte tijd komt begin deze eeuw een einde. Na een kwakkelende periode komt het pand in 2018 in handen van Dick Slingerland, een Rotterdamse ondernemer die bekend is van Alphatron, Linda Geers en Dennis van Dop, horeca-ondernemers van MIJN Torpedoloods. Hiermee waait een nieuwe wind door Hotel Amerika en het wordt volledig verbouwd. Na ruim een eeuw is het ‘Hotel’ weer de ontmoetingsplek van Hoek van Holland en ver daarbuiten!