Over Karel Zuidgeest Bloemen
Karel Zuidgeest Bloemen is ontstaan vanuit Nic. Den Heijer B.V., opgericht in 1926. Nic den Heijer was een persoon die bekend stond om zijn sterk gedreven handelsgeest. Waar hij in 1926 begon met de export naar België, volgden al snel landen als Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en Engeland. In 1965 ging Nic met pensioen, maar in de jaren hier opvolgend groeide het bedrijf verder tot een belangrijke schakel in de internationale bloemenhandel.

In het jaar 1999 is de naam veranderd naar Karel Zuidgeest Bloemen B.V.

Tot op vandaag de dag is Karel Zuidgeest Bloemen een klantvriendelijke en dynamische exportorganisatie, die daarnaast ook hoge productkwaliteit en uitstekende service hoog in het vaandel heeft staan. Het bedrijf is gevestigd in bloemenveiling Flora Holland te Naaldwijk. Vanuit deze locatie worden er dagelijks verse snijbloemen ingekocht door middel van het KOA-principe (kopen op afstand) bij de drie grootste veilingen van Nederland.

Door onze goede relaties met een groot aantal kwekers en importeurs, wordt de handel iedere dag vers bij ons afgeleverd, waardoor de producten dezelfde dag op transport gaan. Geheel naar wens worden alle bloemen en/of planten verwerkt en verpakt om deze vervolgens onder de juiste condities te transporteren. Onze voornaamste exportlanden zijn Duitsland, Engeland en Portugal.

Wij verzorgen ook allerlei diensten voor KOA-kopers, handelaren of exporteurs, waaronder het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het verzendklaar maken van de producten en orders. Daarnaast verzorgen wij voor tal van kwekers het totale logistieke traject binnen Flora Holland Naaldwijk. Wanneer de producten bij ons zijn geleverd, zorgen wij ervoor dat alles netjes en op tijd bij de klanten worden afgeleverd.