Keurslager Van Leeuwen | Naaldwijk | 0174-624054

http:/www.vanleeuwen.keurslager.nl/

Waarom werken bij Keurslager Van Leeuwen

De slagerij is opgericht op 5 Juli 1921 door onze opa, Dhr.N.F. van Leeuwen. Hij huurde destijds een winkelruimte in de Molenstraat, hoek Emmastraat (tegenover Zeeman). Na enkele jaren had hij het daar wel gezien, en liet een eigen pand neerzetten in de Rembrandtstraat (zie foto). Deze winkel ging in 1928 open. 

In 1955 namen twee zonen, Wim en Nic, de zaak over. Zij gingen beiden boven de winkel wonen. Dit huis was groot genoeg om twee gezinnen te herbergen. In 1961 volgde er een verbouwing waardoor winkelruimte twee keer zo groot is geworden. Op 1 augustus 1971 werd de slagerij toegelaten tot de Vereniging van Keurslagers. 1975 was het jaar waarin Wim van Leeuwen een punt zette achter het ondernemerschap. Mede doordat hij geen opvolgers had, (alleen 3 dochters) verkocht hij zijn aandeel in het bedrijf aan broer Nic (onze vader) en ging elders in Naaldwijk wonen. Zo kwam er ruimte vrij om de zaak verder uit te bouwen. In de zomer van 1976 volgde er een grote verbouwing. Het interieur van de winkel werd compleet vernieuwd en de woonruimte van Wim werd als werkruimte omgebouwd. Zo kon er nog praktischer gewerkt worden. In 1981 werd er een combikast aangeschaft. Deze kan rijpen, drogen, roken, koken en braden, en zorgt voor een constant eindproduct.

In de zomer van 1976 volgde er een grote verbouwing. Het interieur van de winkel werd compleet vernieuwd en de woonruimte van Wim werd als werkruimte omgebouwd. Zo kon er nog praktischer gewerkt worden. In 1981 werd er een combikast aangeschaft. Deze kan rijpen, drogen, roken, koken en braden, en zorgt voor een constant eindproduct.

Op 1 Augustus 1989 ging ook Nic het wat rustiger aan doen en deed zijn zaak over aan zijn twee zoons Paul en Marc. Zij hebben in 1993 eerst de worstmakerij verbouwd aan de eisen van die tijd, waarna in 1995 de winkel aan de beurt was. Bij deze verbouwing werd de ingang van de slagerij verhuisd van de hoek naar het midden. Tevens werd er een automatische toegangsdeur geplaatst. Dit met het oog op de toegankelijkheid voor gehandicapten, moeders met kinderwagens, enz. Ook werd de interne opgang naar boven verwijderd, zodat er meer ruimte kwam voor koelcellen.

Eind 1998 hebben zij nog een 2e winkel geopend in winkelcentrum "De Tuinen". Deze vestiging bleek helaas niet aan de verwachtingen te voldoen en werd daarom medio 1999 alweer van de hand gedaan. Korte tijd heeft hier een andere slager gezeten, hierna heeft modeketen Benneton het geprobeerd, nu zit hier de Bruna in. Omdat er steeds meer vraag is naar het verzorgen van barbecue (partijen) thuis of op het voor het bedrijfsleven. Hebben Paul en Marc in het voorjaar van 2004 een aanhangwagen gekocht. Zo kunnen zij op een professionele manier de bestelling bezorgen. Deze aanhangwagen is met een smakelijke foto en de naam van de winkel opgesierd.

Op 1 januari 2008 herhaalt de geschiedenis zich weer. Marc van Leeuwen zet een punt achter zijn ondernemerschap. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en vindt deze bij Renault dealer Autohaag Zeeuw op de autoboulevard in Naaldwijk. Hier gaat hij de verkoopadministratie ondersteunen. Paul zet de zaak nu als eenmanszaak voort.