Kwekerij bij De Bakker Westland |

https://www.lokaalwestland.nl/

Tomaten, met passie voor smaak en kwaliteit
In onze kas van 60.000 vierkante meter staan 225.000 planten. Daar groeien jaarlijks meer dan 37 miljoen tomaten aan. Onder ons glas rijpen de trostomaten van het ras Foundation met de juiste dosis licht en in balans met mens, milieu en maatschappij. De 5.000 hommels die in de kas vliegen bestuiven wekelijks ruim 1 miljoen bloemetjes.

Daarna groeien de vruchten uit tot mooie uniforme tomatentrossen. De bestrijding van natuurlijke plagen in de kas gebeurt met biologische bestrijders. Zo ontstaat er een natuurlijk evenwicht in de kas. De Bakker Westland staat voor passie voor de smaak en liefde voor het product. Van generatie op generatie.

Historie
Onze historie gaat terug naar 1933. Toen startten Jos de Bakker en Corry van der Valk met plat glas op een stuk land van 15.000m2 aan de Bovendijk in Kwintsheul. Kort daarna verrezen de eerste druivenkassen en de teelt van druiven en seizoensgebonden groenten. Toen de Venlo-kas, wereldwijd het meest verbouwde kastype, in de jaren vijftig zijn intrede deed en de tweede generatie eind jaren ‘50 in het bedrijf kwam, was de firma J.P. de Bakker een feit. Aan het roer stonden Jos jr. en Frans. Zij bestuurden hun eigen tuin op Bovendijk 57 en 67a. Eind jaren ‘60 specialiseerden zij zich in de tomatenteelt. Met vader Jos als toeziend oog op de achtergrond.

Na diverse vernieuwingen van de bestaande kassen kochten zij in 1988 het tussenliggende bedrijf aan. Twee renovaties volgden, waarna het kassenareaal op de Bovendijk 67a 24.000 m2 groot was en de tuin op Bovendijk 57 12.000 m2. Na het overlijden van Jos sr. begin jaren ‘90 traden Bart en Roel in 1996 toe tot de firma, waarna Jos jr. het bedrijf in 2001 achter zich liet. Het verouderde pand op Bovendijk 57 werd in 2003 gesloopt.

In 2006 kochten Bart en Roel het laatste tussenliggende bedrijf. Op die ruimte bouwden zij dat jaar een geheel nieuw kassencomplex van ruim 6 hectare met moderne bedrijfsruimtes. Met die vernieuwing was het tijd voor een nieuwe naam: De Bakker Westland. De firma stapte over van de losse tomatenteelt naar de trostomatenteelt. En werd in 2007 lid van telersvereniging Prominent. Tot op de dag van vandaag verkoopt De Bakker Westland zijn tomaten via Prominent en onder toeziend oog van telerscoöperatie DOOR. Met passie voor smaak en kwaliteit. En met liefde voor het product.