Waarom werken bij PB tec

Slagvaardig en proactief spelen wij in op doorlopende ontwikkelingen in de mondiale glastuinbouw. Wij ontwikkelen innovatieve en geavanceerde tuinbouwoplossingen op het gebied van elektrotechniek, watertechniek en automatisering. Complete oplossingen die bijdragen aan hoogwaardige waterzuivering en voedselvoorziening, dicht bij de mens. Onze missie is de beste in de branche te zijn en te blijven, met de beste technici. Niet alleen omdat de huidige mondiale ontwikkelingen dit vergen van de sector, maar omdat het in ons DNA zit.

Een drive die alleen gerealiseerd kan worden door continu de beste kwaliteit te bieden en te leveren. Met totale toewijding committeren wij ons aan het beste resultaat. Door continu proactief te innoveren blijven we de kwaliteit borgen en zijn we klanten voor met innovatieve oplossingen. Zo signaleren wij zelf mogelijke verbeteringen en acteren daarop. Een lat die we niet alleen voor onszelf hoog leggen, dit vragen we ook van onze leveranciers en klanten. Onze totale commitment geven we alleen aan de beste spelers in de mondiale markt. Met hen investeren we in - langdurige - relaties. Dat doen we door mee te denken, tot het uiterste voor elkaar te gaan en waar te maken wat we beloven. 

Over PB Tec

Ted Moerland
Supervisor Elektrotechniek

Het is leuk om je kennis en ervaring met (leerling)monteurs te delen.

Sinds een aantal jaar werk ik als hoofdmonteur/supervisor elektrotechniek bij PB tec. We doen projecten in Nederland, maar ook veel in het buitenland zoals Amerika, Canada, Duitsland en Noorwegen. Op dit moment is de verhouding 50/50. En dat is leuk! Je krijgt wat van de wereld te zien, en dan niet zozeer de toeristische gebieden, maar juist van de lokale bevolking. Op deze manier krijg je eigenlijk meer mee van het land. Op de buitenlandprojecten werken we met eigen monteurs, maar ook met de lokale bevolking.

Als hoofdmonteur help ik de monteurs op gang en stuur ik aan. Het is leuk om je kennis en ervaring met hen te delen. Het fijne van werken bij PB tec is dat je vrijheid in je manier van werken krijgt en dat er ruimte is voor eigen inzicht. Natuurlijk moet je verantwoording afleggen, maar eigen inbreng wordt zeker gewaardeerd. Op mijn beurt vind ik het dan ook weer leuk om te werken met (leerling)monteurs. Ook zij hebben hun eigen inzichten over de manier van werken; hoe iets mooier, sneller of beter kan. Voor die discussie sta ik zeker open!

Jezelf ontwikkelen binnen PB tec is vanzelfsprekend. Mijn basis is de opleiding MBO Elektrotechniek, maar daarna heb ik bij PB tec inmiddels veel cursussen gevolgd. Van Hortimax(Ridder) en Priva, tot inspecties en andere vak gerelateerde opleidingen en certificeringen. Hierdoor kan je doorgroeien van een (leerling)monteur functie naar een hoofdmonteur functie, maar bijvoorbeeld ook van een binnen- naar een buitenfunctie. Volop mogelijkheden binnen PB tec In ieder geval!

De beste partner voor complete tuinbouwoplossingen. Van engineering tot en met installatie

We maken onderdeel uit van Atrium Agri, een groep samenwerkende bedrijven binnen de internationale tuinbouwsector. Samen met de andere bedrijven vormt PB tec een kennisplatform op het gebied van totaalconcepten, kassenbouw, water, klimaat, automatisering, energie en consultancy. 

Bij PB tec weten we alles van elektrotechniek, watertechniek en automatisering voor de tuinbouw. We ontwikkelingen proactief innovatieve en geavanceerde tuinbouwoplossingen.

We hebben uiteenlopende projecten over de hele wereld variërend in omzet tot 20 miljoen euro welke we uitvoeren samen met onze buitenlandse deelnemingen in Noord-Amerika en Australië. Klaar staan voor onze klanten, daar zijn we groot mee geworden.

Binnen PB tec in Nederland werken we op de diverse vestigingen in totaal 110 medewerkers. Ook werken we met inleenpersoneel.

Waarom kies je voor PB tec?

Bij ons word je onderdeel van een hecht team, ontwikkel je jezelf en volg je opleidingen en trainingen, om nog beter te worden!

Wij vinden welzijn belangrijk! Daarom mag je tijdens de pauzes en buiten werktijd gebruik maken van onze fitnessruimte. Daarnaast kun je op kantoor met collega's racen in de playseats, kun je tafelvoetballen en darten. Er is dagelijks vers fruit op het werk en we sluiten de week af met een gezellige vrijdagmiddagborrel!