't Blocky | | 0174-501310

Kinderopvang ‘t Blocky is een kleinschalig, modern kinderdagverblijf wat gevestigd is in een kindvriendelijke wijk, begrenzend aan de Sint Jozefschool in Wateringen.

Er is bewust gekozen voor een kleinschalig kinderdagverblijf waardoor er een huiselijke sfeer voor zowel de kinderen als de ouders gecreëerd wordt. Persoonlijke aandacht, rust en ruimte zorgen voor een harmonieuze ontwikkeling van het kind.

Kinderopvang ’t Blocky heeft drie stamgroepen: een babygroep, een peutergroep en een combi groep. Voor de kinderen die 4 jaar worden en naar school gaan is het mogelijk om nog bij ons op de groep te blijven voor buitenschoolse opvang tot 6 jaar. Onder schooltijd is het een peutergroep (max. 8 kindjes) en na schooltijd komen de kleuters tot 6 jaar erbij (max. 14 kindjes).

’t Blocky is zodanig ingericht dat de kinderen van de babygroep ( 0 - 2,5 jaar) en de 

peutergroep ( 2 - 4 jaar), op de begane grond, elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan zijn in de eigen of aangrenzende groepsruimte, doordat de deur tussen twee groepsruimtes letterlijk wordt open gezet. De speelruimte wordt vergroot en biedt meer mogelijkheid om andere vriendjes of broertjes/zusjes uit een andere groep te ontmoeten en ander speelgoed te ontdekken. Vooral de baby’s krijgen een bewegingsruimte met de nieuwe uitdaging en nieuwe materialen.

De combi groep ( 3 – 6 jaar ) zit boven en beschikt over 2 ruimtes. Ook zien zij de andere kinderen bij o.a. het ontbijt, buitenspelen of andere activiteiten en meestal einde van de dag.

Het uitbreiden van speelruimte, spelaanbod en leefruimte vergroot de onderlinge contacten tussen de kinderen, geeft vertrouwen in de hele locatie en het gevoel van ‘samen zijn’!

Iedere voltallige groep wordt begeleid door twee of drie gediplomeerde pedagogische medewerkers. De inzet van het aantal pedagogische medewerkers wordt bepaald aan de hand van de leidster/kind-ratio.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur.