Ter Laak Orchids | Middenzwet 23 | 2291HM Wateringen | 0174-870103

http://www.orchidee.nl

Waarom werken bij Ter Laak Orchids

Ter Laak Orchids
Ons familiebedrijf kweekt sinds 1980 Phalaenopsisplanten. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een gerespecteerde partner voor vele klanten wereldwijd. Onze relaties waarderen ons en herkennen zich in onze resultaatgerichte aanpak en Oer-Hollands handelsmentaliteit. Bij alles wat we doen, laten we ons leiden door onze kernwaarden: ambitieus, respect en simpel.

We zijn gevestigd in Wateringen, in het Westland. Samen met onze 140 medewerkers kweken we elk jaar ruim 6 miljoen Phalaenopsisplanten op. We beschikken over 125.000 m2 productieruimte verdeeld over twee moderne, duurzame locaties. Onze planten verkopen we aan groothandels, tuincentra en retailers die op hun beurt zorgen dat consumenten over de gehele wereld kunnen genieten van onze Phalaenopsis orchideeën.

Onze Kernwaarden
Onze kernwaarden zijn volledig ingebed in onze aanpak. Bij alles wat we doen, tonen we ambitie, hebben we respect voor mens en omgeving en kiezen we voor een simpele, doeltreffende aanpak. We zijn trouw aan deze kernwaarden en dat waarderen onze relaties. Met velen onderhouden we dan ook al een jarenlange relatie.

Ambitieus
Wij streven altijd naar beter, efficiënter en winstgevender. Maar ook voor ‘beter worden’ door samen te werken met excellente partners. Meer doen dan verwacht, kansen creëren en benutten; dat zorgt voor meerwaarde in de hele keten. Dat lukt ons door professionaliteit te koppelen aan innovatief ondernemerschap.

Respect voor mens en milieu
Vanzelfsprekend en toch nog altijd onderscheidend.

Simpel
Wij houden het graag simpel, effectief en duidelijk. Wij maken daarmee alles praktisch en flexibel zonder concessies te doen aan de topkwaliteit van ons product. Bovendien kunnen we dankzij deze instelling onze organisatie optimaal inrichten, zodat we aan de snel veranderende marktvraag kunnen voldoen.

State of the Art Potplantenkwekerij
In 2011 opende Ter Laak Orchids een gloednieuwe Phalaenopsiskwekerij. Met 78.500 m2 opvallend groot, maar echt in het oogspringend is het duurzame karakter van het pand. De zonnepanelen op het buitenscherm zijn zeer innovatief en de schaalgrootte ervan is uniek in de glastuinbouw. Daarbij zorgen de volledig isolerende kasgevels, drie binnenschermen, warmte/koude bronnen, warmtepomp en WKK’s met een rookgasreiniger tot energiebesparing en dus CO2-reductie. Als laatste is een DaglichtKas van 4.000 m2 geplaatst waar heel energiezuinig geteeld wordt. Hier wordt zonne-energie opgevangen en de warmte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt voor het verwarmen van de kassen op een later moment.

De potplantenkwekerij is het toonbeeld van duurzaamheid. Bovendien is er ruimte voor de nieuwste teelttechnieken en kent de orchideeënkwekerij een verregaande automatiseringsgraad. Het past bij de diepgewortelde ambitie van de organisatie om altijd beter te worden. De nieuwe kwekerij is voor ons de sleutel naar een efficiëntere teelt van betere orchideeën.