5 goede redenen om een stagiair(e) aan te nemen!

5 goede redenen om een stagiair(e) aan te nemen!

5 goede redenen om een stagiair(e) aan te nemen!

Veel Nederlandse bedrijven moeten in deze krappe arbeidsmarkt, inventief te werk gaan als het gaat om de inzet van personeel. Een passende oplossing hiervoor is het aannemen van stagiair(e)s. Overweeg je om een stagiair(e) aan te nemen? Dit is een uitstekend idee. Ze kunnen namelijk een flinke meerwaarde voor jou en je bedrijf betekenen! In deze blog zetten we 5 voordelen voor je op een rijtje.

1.       Stagiaire(e)s bieden nieuwe inzichten
-          Stagiair(e)s studeren nog, waardoor ze vaak beschikken over de meest actuele trends en kennis van het vakgebied. Deze kennis willen ze meestal overbrengen naar het bedrijf zodat ze echt wat te bieden hebben. Dit kan leiden tot een compleet nieuw product of een nieuwe verbeterde aanpak in het bedrijf. De frisse blik van de studenten kan dus leiden tot innovatieve ideeën voor jouw bedrijf.

2.       Stagiair(e)s zijn goedkoper dan ‘normale’ vaste werknemers
-          De meeste stagiair(e)s werken een grote deel van de tijd mee in jouw bedrijf. Zo kunnen ze alle ins and outs van het vak leren. Het inwerken kost meestal niet zoveel tijd, waardoor je je stagiair(e) kan zien als een goedkope parttime/fulltime medewerker. Je betaalt namelijk meestal een kleine stagevergoeding, en zelfs dit is niet eens verplicht. Overigens motiveert het de studenten meer als ze voor een vergoeding kunnen werken. Anders hebben ze het gevoel, dat ze worden ingezet als een ‘normale’ werknemer zonder eerlijke vergoeding.

3.       Stagiair(e)s leren snel
-          Over het algemeen leren jonge stagiair(e)s snel. Vaak is de stage hun eerste kennismaking met een ‘echte’ baan. Ze hebben zichzelf nog geen manier van werken aangeleerd en zijn daardoor wat makkelijker te sturen en te kneden. Ook zijn ze meestal leergierig en prestatiegericht. De stage is namelijk vaak de eerste gelegenheid dat ze zich kunnen bewijzen in de bedrijfstak.

4.       Deze studenten kunnen uitgroeien tot jouw toekomstige werknemers
-          Een stage is een manier van werven die weinig risico’s met zich meebrengt. Je zou de stage kunnen zien als een periode waarin je de persoon kunt observeren. Hierbij kun je je afvragen of je diegene na de stageperiode een contract wilt aanbieden. Je weet al hoe diegene werkt en waar zijn/haar talenten zitten, hierdoor brengt het minder risico’s met zich mee.  Wanneer je je stagiair(e)s behandelt als onderdeel van je bedrijf, zullen ze vaker betrokken willen blijven en dus waarschijnlijk ook willen blijven werken.

5.       Stagiair(e)s nemen taken op zich waar je vaak zelf niet aan toekomt
-          Een goed opgerichte contentplanning, een marketingplan of een klanttevredenheidsonderzoek. Het zijn bij uitstek opdrachten die stagiair(e)s op zich kunnen nemen. Hier kom je zelf meestal niet zo snel aan toe. Deze klussen worden namelijk vaak uitgesteld door drukte of andere redenen, maar als het is opgesteld, Blijken het vaak waardevolle instrumenten.


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media