5 tips voor het begeleiden van stagiaires

5 tips voor het begeleiden van stagiaires

5 tips voor het begeleiden van stagiaires

Stagiairs kunnen behoorlijk waardevol zijn voor uw bedrijf, zelfs wanneer zij nog niet alle benodigde kennis en vaardigheden beheersen. Deze zijn zeker te ontwikkelen met de volgende tips. 

Een stagiair is niet hetzelfde als een goedkope arbeidskracht

Veel bedrijven hebben de neiging om een stagiair aan te nemen omdat ze goedkoop zijn of omdat ze de functie niet kunnen vervullen door een andere werknemer. Het is verleidelijk om dan een stagiair aan te nemen, maar dit is zeker niet de bedoeling. 

Leer een stagiair dingen

Vaak geef je een stagiair niet veel verantwoordelijkheden, maar vergeet niet dat een stagiair er is om nieuwe dingen te leren. Het is verleidelijk om ze vervelende klusjes te geven zoals dingen opruimen en koffie halen, maar hier leren ze niks van. Geef een stagiair dus wel de verantwoordelijkheid over werkzaamheden waar hij of zij iets van leert en begeleid ze daar goed bij.

Geef goede begeleiding

Hoogstwaarschijnlijk heeft de stagiair al wat onderzoek gedaan naar jouw bedrijf, maar is hij of zij nog niet op de hoogte zijn van interne processen. Het is van belang om de stagiair meer te leren over de interne processen binnen jouw bedrijf. Waarom? Zie het als een investering, de stagiair functioneert beter wanneer hij of zij weet hoe jullie te werk gaan binnen het bedrijf. Op deze manier zal de stagiair het meeste uit zijn of haar stageperiode halen en zal hij of zij zeker een toegevoegde waarde hebben voor jouw bedrijf. 

Betrek een stagiair bij het team

Een stagiair voelt zich vaak nog niet gelijk onderdeel van het bedrijf, aangezien ze er maar tijdelijk werken. Voordat ze alles een beetje onder de knie krijgen en een band opbouwen met het team is de stageperiode alweer afgelopen. Probeer ze zeker wel bij het team te betrekken, neem haar of hem mee naar uitjes en betrek ze bij de vergaderingen. Zo hebben zij een leukere stageperiode en door meer betrokkenheid zullen ze meer output kunnen leveren voor jouw bedrijf. 

Denk aan een stagevergoeding

Door het intensief begeleiden van een stagiair steek je vaak meer moeite in de stagiair dan in de huidige werknemers. Het is daarom ook erg makkelijk om te denken dat je ze geen minimumloon hoeft te betalen. Houd echter toch in je achterhoofd dat de stagiair een paar maanden fulltime werkzaam is binnen jouw bedrijf. Ze werken in deze periode net zo hard als de rest. Buiten dat het netjes is om een vergoeding te betalen, zal de stagiair ook gemotiveerder zijn om aan de slag te gaan.

Van stagiair naar vaste kracht

Je hoort vaak dat stagiaires na de stageperiode werkzaam blijven in de organisatie, en waarom niet? Buiten dat het voor de ontwikkeling van de stagiair goed is om een nuttige en leerzame stage vinden, is het ook zeer effectief voor jouw bedrijf om na de stageperiode van een stagiair een vaste kracht te maken. Tijdens de stageperiode heb je veel tijd om te kijken hoe geschikt iemand is om voor het bedrijf te werken en zo recruitmentkosten te besparen. Daarnaast is de stagiair na de stageperiode zo goed als ingewerkt en kan hij of zij gelijk aan de slag binnen de nieuwe functie! 

 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media