Hoe gebruik Je de STAR-methode als werkgever?

Hoe gebruik Je de STAR-methode als werkgever?

 Hoe gebruik Je de STAR-methode als werkgever?

STAR-methode gebruiken als werkgever

Ben je werkgever of recruiter? Dan is de STAR-methode een handige manier om meer te weten te komen over sollicitanten. De STAR methode stelt je in staat een duidelijk beeld van de persoon tegenover je te schetsen, waardoor jij beter kunt bepalen of je de geschikte kandidaat hebt gevonden!

Tip! Als sollicitant kun je je goed voorbereiden op recruiters die werken met de STAR-methode. In onze blog solliciteren met de STAR-methode vertellen wij je er alles over!

Hoe gebruik Je de STAR-methode als werkgever?

STAR staat voor situatie, taak, actie en resultaat. Als werkgever of recruiter gebruik je de STAR-methode door de sollicitant een situatie te laten schetsen waarna zij vertellen hoe zij hebben gehandeld in die situatie en welke taak zij hadden, vervolgens welke actie te hebben uitgevoerd om in de situatie te handelen en als laatst wat het resultaat was. Het is een handige manier om open vragen te stellen waarbij je de sollicitant aan het denken zet. 

In de praktijk

In de praktijk kun je bijvoorbeeld een van de volgende vragen stellen:
Kun je een voorbeeld geven van een moeilijke situatie op je werk en hoe je daarmee bent omgegaan?
Wat is de grootste fout die je ooit hebt gemaakt en hoe heb je opgelost?
Kun je een voorbeeld noemen van een onsuccesvol project? Wat zou je volgende keer anders doen?

De sollicitant zal vervolgens een situatie schetsen en vertellen wat zijn rol hierin was en de uitkomst van zijn actie. Soms wordt een vijfde letter toegevoegd: STARR, waarbij de laatste R staat voor reflecteren. Als recruiter kun je de sollicitant nog vragen om te reflecteren. Wat zou de sollicitant volgende keer anders doen? 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media