Waarom intern werven binnen jouw organisatie?!

Waarom intern werven binnen jouw organisatie?!

Waarom intern werven binnen jouw organisatie?!

Veel branches hebben te maken met een personeelstekort. Personeel vinden in deze tijd kan zeer lastig zijn en daarom is het van belang te denken in oplossingen. Misschien heeft u er al wel eens eerder over gehoord; intern werven, wat is het nou precies en kan het misschien een oplossing zijn voor uw organisatie?

De uitdaging

Waar er vroeger veel sollicitanten reageerde op uw vacature zal het nu een enkeling zijn. Het diepte punt is voorbij, de vacature site Indeed geeft namelijk aan op hetzelfde vacature aantal te zitten als voor de corona crisis. Dit geeft natuurlijk hoop maar neemt niet weg dat talent zich al binnen uw organisatie kan bevinden.

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de aangenomen kandidaten binnen 18 maanden alweer afscheid neemt van een organisatie. Dit is natuurlijk zonde van de tijd en moeite die is gestoken in deze kandidaat maar in veel gevallen onoverkomelijk.

De oplossing

Met gebrek aan kandidaten is oplossingsgericht denken een must. Zo is het verstandig om aan andere manieren te denken om jouw vacature te vervullen. Een praktijk en oplossingsgerichte oplossing is het intern werven. Een methode die nog lang niet altijd optimaal wordt toegepast.

Er is hoge potentie van intern werven als het gaat om efficiëntie. Zo bespaart u de kosten van een regulier wervingsproces, bespaart u tijd aan het inwerken van een nieuwe kandidaat, het bied u genoeg doorgroei mogelijkheden aan huidige werknemers en wie weet ontdekt u wel veel nieuwe talenten binnen uw organisatie.

Uit onderzoek van Randstad is gebleken dat maar liefst 52% van alle werknemers niet tot nauwelijks op de hoogte is van de carrière kansen van hun huidige werkgever.

De aandachtpuntens van interne werving

Houd er rekening mee dat het vervullen van een vacature intern een nieuwe openstaande vacature op kan leveren. Wellicht kan dit ook intern worden opgelost (win-win) of is het een makkelijkere te vervullen vacature waarmee u alsnog tijd bespaart aan het inwerken van deze nieuwe kandidaat.

Interne sollicitanten kunnen net zoals reguliere sollicitanten afgewezen worden. Dit mag niet zorgen voor wegloop van huidige medewerkers. Daarom is het van groot belang dat als dit gebeurd u uw huidige medewerker genoeg aandacht of opties geeft waarbij hij of zij gemotiveerd blijft.  

Had u als weleens nagedacht over intern werven? Zo niet hopelijk heeft dit u tot nieuwe inzichten gebracht van alternatieve opties van werven.


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media