Deze voordelen heeft het in dienst nemen van een 50-plusser voor jouw bedrijf.

Deze voordelen heeft het in dienst nemen van een 50-plusser voor jouw bedrijf.

Deze voordelen heeft het in dienst nemen van een 50-plusser voor jouw bedrijf.

Hogere motivatie 

Uit onderzoek van het Centraal bureau voor de statistiek blijkt dat mensen van 50- tot 60 jaar het meest enthousiast zijn over hun baan in vergelijking met jongere leeftijdsgroepen. Daarnaast is in deze groep een groot percentage mensen die staat te springen om een nieuwe baan en daarom super gemotiveerd is. 

Rijkelijke kennis en werkervaring

Oudere werknemers hebben vaak een groot deel van hun leven al gewerkt en een rijkelijke CV opgebouwd. Daarnaast beschikken zij al over vaardigheden die nodig zijn in het werkleven. Dit scheelt voor een werkgever veel tijd en geld. Daarnaast zou een oudere werknemer in dienst nemen handig kunnen zijn om kennis uit zijn of haar loopbaan te delen met starters. Veel bedrijven gebruiken oudere werknemers als mentoren voor starters. 

Goede werk-privé balans

De levensfase waar een 50-plusser door heen gaat wordt vaak gekenmerkt door rust en balans. Rust zorgt voor verlaagde afwezigheid, minder stress en meer focus op de werkzaamheden. Onderzoek laat zien dat 50-plussers ook meer stipt zijn en dat je meer op ze kan bouwen. 

Divers en veelzijdig team 

Wanneer jij als bedrijf een goede afspiegeling wil geven van de samenleving is het in dienst nemen van een 50-plusser een goed idee. Het toevoegen van een 50-plusser zorgt voor meer diversiteit binnen je team wat voor veel redenen fijn kan zijn. 

Het ontvangen van een mobiliteitsbonus

LKV is het loonkostenvoordeel voor werkgevers. Een werkgever heeft recht op LKV bij het in dienst nemen van werknemer van 56 jaar of ouder. Het is een korting die je ontvangt op de premies die je voor de werknemer betaald. Dit betekend dat je tot drie jaar lang maximaal €7.000,- aan premiekorting kan rekenen. 

Minder afwezigheid

Het tegenovergestelde van wat vaak wordt verwacht is waar. Oudere mensen zijn gemiddeld namelijk minder vaak afwezig dan jongere werknemers. Wel is het zo dat wanneer 50-plussers ziek zijn, het ziekteverlof gemiddeld langer duurt. Een oorzaak van deze hogere afwezigheid voor jongere werknemers is dat zij vaak een ongezondere levensstijl hanteren, inclusief drinken, roken, feesten en een gemiddeld ongezonder eetpatroon hanteren dan oudere werknemers. 

Dus wanneer jij van plan bent nieuwe werknemers in dienst te nemen, kijk niet alleen naar de voordelen van starters maar weeg ook de voordelen van een 50-plusser af, Wie weet kan dit voor jouw bedrijf heel voordelig zijn.


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media