Een afwijzingsbrief schrijven, wat je beter wel en beter niet kan doen.

Een afwijzingsbrief schrijven, wat je beter wel en beter niet kan doen.

Een afwijzingsbrief schrijven, wat je beter wel en beter niet kan doen.

In het sollicitatieproces komt het vaak voor dat er meerdere sollicitanten hebben gesolliciteerd voor een functie waar één iemand voor nodig is. Nadat de beste kandidaten zijn geselecteerd is het tijd voor de volgende stap, namelijk: Het afwijzen van de overige sollicitanten. In deze blog laten we je een aantal manieren zien waarop je dit snel en respectvol kan doen. 

Waarom zou je een afwijzingsbrief sturen? 

Lang niet elk bedrijf stelt alle kandidaten op de hoogte dat ze niet door zijn naar een volgende sollicitatieronde. Toch is het beleefd om dit wel te doen. Naast dat het zorgt voor een goed imago van jouw bedrijf, zorgt het er ook voor dat de kandidaten niet langer in spanning blijven zitten en weten waar ze aan toe zijn. Mocht de kandidaat later wel een goede match zijn voor een andere functie, maakt dit de kans groter dat er later nog interesse is vanuit de kandidaat om bij jouw bedrijf te willen werken. 

Hoe schrijf je een afwijzingsbrief? 

Het kan zijn dat er voor een functie vele kandidaten zich hebben gemeld, dit maakt het veel werk om elke kandidaat een compleet persoonlijke brief te sturen. Maak daarom gebruik van een aantal manieren om je brief te personaliseren. Je kan zo je brief deels kopiëren en plakken en zorgt bij de kandidaat wel voor een beter begrip voor de afwijzing, die zij vervolgens kunnen meenemen in volgende sollicitaties. 

Personaliseer je brief

  • Schrijf duidelijk en beknopt
  • Leef mee en houd het professioneel

Tot slot

Wacht niet te lang met het versturen van afwijzingen. Kandidaten zitten in spanning om te horen of zij het zijn geworden of niet. Laat daarom zo snel mogelijk na het maken van een keuze weten of de kandidaat het is geworden of niet. 

Soms kan het versturen van een brief in een sollicitatieprocedure niet persoonlijk genoeg zijn. Dit kan het geval zijn wanneer een kandidaat al vele rondes is doorgekomen of er mogelijk in de toekomst een geschiktere functie vrij komt voor deze kandidaat. Aarzel dan niet om de kandidaat op te bellen. Zo kan je uitgebreid en duidelijk laten weten waarom de kandidaat het niet is geworden.  


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media